Η Ιστοσελίδα μας kypros74.gr

Η ιστοσελίδα μας με το όνομα kypros74.gr, αποτελεί προϊόν μιας κοινής προσπάθειας μαθητών και μαθητριών του 5ου ΓΕΛ Περιστερίου με επίσημη έναρξη λειτουργίας ιστοσελίδας: 16/2/2015. Απώτερος σκοπός μας ήταν να συνδράμουμε στην αναθέρμανση της συλλογικής μνήμης για την πολύπαθη ιστορική διαδρομή της Κύπρου.
Η ενασχόλησή μας με το «τυραγνισμένο» νησί, μας έφερε αντιμέτωπους με την οδυνηρή μέχρι και σήμερα πραγματικότητα της διχοτόμησής του. Ένας ευλογημένος τόπος συνδεδεμένος με τη μακραίωνη παράδοση του ελληνισμού και με τη συνύπαρξή του με άλλους λαούς και πολιτισμούς ζει κάτω από την ανορθολογική σκιά ενός άτοπου διαμοιρασμού. Μια γη που ανασαίνει με τον πόνο και τον απόμακρο ήχο φωνών που νιώθουν αδικαίωτες. Μια πολιτεία κομμένη στα δυο, «συρματοδεμένη και τοιχογυρισμένη», αποτελεί για μας αφετηρία περισυλλογισμού και μας ωθεί να διεκδικήσουμε την ένωσή της.

...λίγα λόγια για την ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας σχεδιάστηκε ώστε να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών web. Στόχος μας είναι να παραμείνει εύχρηστη και λειτουργική ώστε το περιεχόμενό της να ανανεώνεται εύκολα.

Τα χρώματα της είναι εμπνευσμένα από τα χρώματα της σημαίας της Κύπρου:
  • Χρώμα του χαλκού Pantone 1385
  • Χρώμα πράσινο Pantone 574
  • Λευκό

Η ιστοσελίδα μας έχει συνδεθεί με σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ώστε το μήνυμά της να διαδοθεί και να θεριέψει.


Τη συντήρηση της ιστοσελίδας από τον Ιούνιο του 2015,  την έχει αναλάβει η ΦιλόλογοςΤσαχτσαρλή Αικατερινή, του Πρότυπου Γενικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.

http://www.kypros74.gr